Opiskelujen aloitus ja ajankäyttö
Opiskelujen aloitus on jännittävää aikaa. Jos luet tätä artikkelia, olet todennäköisesti ottanut opiskelupaikan vastaan. Onnittelut siitä!
Pehmittääksemme laskeutumista korkeakouluopiskelun pariin, listasimme ajankäyttöön liittyvät vinkkimme helpottaaksesi tulevaa taakkaa.
Ajankäyttö opiskelussa
Opiskelujen aloitus korkeakoulussa tuo vapautta. Toisin kuin lukiossa tai ammattikoulussa, kaikilla luennoilla ei ole läsnäolopakkoa eikä kukaan huolehdi, että teet työsi ajallaan. Korkeakouluopinnot ovat siis hyvin itsenäisiä ja olet itse vastuussa itsestäsi ja oppimisestasi. Vaikka luennot eivät saata olla pakollisia, tekee läsnäolo oppimisesta paljon helpompaa.
Huolehdi, että sinulle jää aikaa vapaa-ajalle opiskelun ohella. Kun näiden kahden välille löytää tasapainon, saat kaiken irti molemmista elämän osa-alueista. Miten tasapainon sitten voi löytää?
Kalenteri ja aikataulutus opintojen tukena
Kurssien aikataulut voivat vaihdella paljonkin, joten on hyvä perehtyä niiden aikatauluihin ja merkitä kalenteriin tärkeät päivämäärät. Tekemättömillä tehtävillä on tapana kasaantua jakson loppuun, joten tarvittavat tehtävät on syytä aloittaa ajoissa, jottei deadlinet pääse koskaan painamaan päälle. Tällöin myös periodin lopussa voit huoletta lähteä viettämään hauskaa erinäisiin tapahtumiin ilman huonoa omatuntoa tekemättömistä tehtävistä.
Helpottaaksesi urakkaa, voit esimerkiksi pitää yllä työlistaa, johon voit listata päivittäiset tehtäväsi, kuten ”lue x-kurssin aihealue” tai ”tee y-kurssin harjoitustehtävä”. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!
Hyvä rannekello palvelee opiskelijaa monella tapaa
Okei, tässä saatamme olla hieman puolueellisia – mutta – rannekellon tärkeyttä opiskelijan ranteessa ei voi aliarvioida. Hektisessä fuksisyksyssä uuden opiskeluympäristön oppiminen vie aikaa, joten siirtymiseen luentosalista toiseen täytyy varata aikaa. Kellonajasta on siis hyvä olla perillä. Rannekello tuo kuitenkin näinkin arkiseen asiaan aivan erilaisen käytännöllisyyden kuin puhelimen kaivaminen taskusta – aika on melko kätevä lukea suoraan ranteesta pelkällä vilkaisulla alas.
Kellonajan kertomisen ohella rannekello myös vähentää kiusausta selata puhelinta kesken luennon, kun puhelinta ei tarvitse ottaa esille eikä lukitusnäytön ilmoitukset vie ajatuksiasi muualle. Näin opetus ei mene ohi, ainakin, jos sinulla on perinteinen analoginen rannekello. Korkeakouluopinnoissa perinteinen rannekello myös mahdollistaa kellonajan tarkastamisen paperitentissä, ilman turvautumista salin seinällä olevaan kelloon – jos sellainen edes on. Näin voit huoletta käyttää tarvittavan ajan tehtäviin, ilman ajan loppumista yllättäen kesken.
Rannekellon perimmäinen tarkoitus on kertoa kellonaika, mutta se on myös paljon muuta. Tyylikäs rannekello palvelee käyttäjäänsä monella tapaa. Se viimeisteleen asun kuin asun, ja se voi jopa auttaa solmimaan uusia ystävyyssuhteita keskustelun aloitteena. Siitä on myös iloa pitkään valmistumisen jälkeen, kun kellosta pitää hyvää huolta.
Millainen rannekello sopii opiskelijalle?
Kun olet hankkimassa rannekelloa opintopolullesi, tärkeintä on, että kello palvelee sinua parhaiten ja se sopii sinun budjettiisi. Opiskelijalla voi kulua yllättävänkin paljon rahaa elämiseen, oli kyseessä sitten asunnon vuokra, auton huolto tai harrastukset. Tämän vuoksi ei suositeltavaa hankkia mahdollisimman kallista kelloa, vaikka siihen olisikin varaa. Me Havulla olemme yhdistäneet ensiluokkaisen suomalaisen muotoilun, laadukkaat raaka-aineet ja edulliset hinnat.