Rannekellon käyttöönotto
Tällä sivulla kerromme vaiheittain, kuinka saat upean puisen rannekellosi käyttöön. Kerromme myös, kuinka saat pidettyä kellosi hyvässä kunnossa ja saat sen kestämään pitkään. Näiden ohjeiden avulla saat kellon pian ranteeseen.
Kellon käyttöönotto ja rannekkeen lyhentäminen
Kun avaat puisen kellorasian, näet edessäsi tyylikkään puisen HAVU-rannekellon. Ensimmäisenä suosittelemme ottamaan kellon pois rasiasta ja säätämään kellonajan oikeaksi. Tämä tapahtuu pyörittämällä nuppia ulos vedettynä. Tarkemmat kellokohtaiset ohjeet löydät kunkin kellon mukana tulevasta käyttöohjeesta.
Mikäli uudessa HAVU-kellossasi on puinen ranneke, saat kellorasiasi mukana rannekkeensäätötyökalun, jonka avulla voit lyhentää rannekkeen itsellesi sopivaksi. Olemme maininneet tästä myös jokaisen kellon tuotesivuilla. Rannekkeensäätötyökalun avulla rannekkeen säätäminen sopivaksi vie kotikonstein vain muutaman minuutin.
Teimme rannekkeen lyhentämisestä opasvideon, jonka avulla onnistut rannekkeen lyhentämisessä helposti. Ohjevideo rannekkeen lyhentämiseen löytyy tästä linkistä.
Automaattikellon ja kvartsikoneistoisen kellon käyttöönoton erot
Paristokäyttöisen kvartsikoneistoisen kellon käyttöönotto
Kvartsikellojen käyttöönotto toimii seuraavasti. Ota ajansäätönupista muovisuojus pois ja säädä kellonaika oikeaksi. Paina kellon nuppi pohjaan ja kello alkaa käydä. Paristot ovat kelloissa valmiina. Eikö olekin helppoa?
Automaattikellon käyttöönotto
Automaattikoneiston hienous ja erikoisuus taas piilee siinä, miten kellon käynti perustuu liike-energiaan. Automaattikello voidaan vetää käyntiin pyörittämällä normaaliasennossa olevaa säätönuppia myötäpäivään. Pyöritä nuppia useampi kierros, jonka jälkeen kello alkaa käymään normaalisti. Kelloon varastoituu energiaa sen ollessa normaalisti käytössä. Kellon ollessa jonkin aikaa käyttämättä, automaattikoneistoinen kello vedetään uudestaan käyntiin ja säädetään oikeaan aikaan.
Toimitamme kaikkien kellojemme mukana myös kuvalliset ja suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset käyttöohjeet, jotta saat kellosi varmasti helposti käyttöön. Käyttöohjeessa on yksityiskohtaiset ohjeet, jotta rannekellon käyttöönotto onnistuu mahdollisimman vaivattomasti.
Rannekellon säilyttäminen – säilytä asusteesi oikein
Saat meiltä HAVU-kellosi kauniissa, puisessa kellorasiassa, jossa voit säilyttää asustettasi, kun otat sen pois ranteestasi. Kvartsikoneistoinen kello ei lopeta käymistä, ennen kuin koneiston paristo loppuu. Voit kuitenkin nostaa halutessasi nupin ylös säilytyksen ajaksi, niin koneisto lakkaa käymästä ja paristoa säästyy.
Automaattirannekello lakkaa käymästä käyntivaran loputtua. Halutessasi voit ostaa kelloharrastajien suosiman kellonliikuttimen eli niin kutsutun kellon ”winderin”, joka pitää koneiston liikkeessä myös silloin, kun et itse käytä kelloa. Näin säästyt kellon vetämiseltä, kun otat sen muutaman päivän tauon jälkeen käyttöösi.
Suosittelemme säilyttämään rannekelloa kuivassa ja viileässä paikassa, suojassa auringolta. Näin puiset osat eivät pääse kastumaan eikä aurinko vaikuta kellon väritykseen. Puiset osat ovat käsitelty puuöljyllä, mutta luonnollisesti luonnon vaikutusta puuhun ei voi täysin estää. Tämä juuri tekee puusta omalaatuisen ja yksilöllisen materiaalin.
Pariston vaihtaminen ja rannekellon huolto
Pariston vaihtaminen onnistuu paikalliselta kellosepältäsi muutamassa minuutissa ja se on yleensä erittäin edullinen toimenpide. Kvartsikoneistolla toimivat kellot ovat käytännössä huoltovapaita, pariston vaihtoa lukuunottamatta.
Automaattikoneisto kestää oikein huollettuna parhaimmillaan vuosikymmeniä. Automaattikoneiston ylläpitohuolto suositellaan tehtäväksi 4-5 vuoden välein asiansa osaavalla kellosepällä.
Automaattikoneistoissa yleistä on lasinen takakansi, jonka läpi näkee koneiston. Me innovoimme puisen automaattikellomme siten, että voit ihailla koneiston käyntiä ottamatta kelloa pois ranteesta. Nerokasta, eikö?