Ostoskori

Sulje

Nopea toimitus 1-2 arkipäivää. 100 päivän tyytyväisyystakuu.

Rannekellon huoltaminen ja säilytys

Tältä sivulta löydät kootusti ohjeet rannekellosi oikeaoppiseen huoltamiseen. Näiden vinkkien avulla saat pidettyä laadukkaan puisen HAVU-kellosi hyvässä kunnossa helposti!

 

Kvartsikello ja sen huolto

Kvartsikoneistot ovat suosittuja kellopiireissä, sillä ne ovat tarkkoja, edullisia ja helppohuoltoisia. Suurin osa puisista HAVU-kelloista on varustettu laadukkaalla kvartsikoneistolla.

 

Miten kvartsikello toimii?

Kvartsikello pysyy oikeassa ajassa erinomaisesti, sillä sen koneiston käynti on erittäin tarkkaa. Kvartsikoneiston toiminta perustuu kvartsikiteeseen, joka värähtelee tietyllä taajuudella. Koneiston mikropiiri laskee kiteen värähtelyt ja päivittää ajan analogiseen kelloon askelmoottorin avulla. Kellon käyttäjä voi seurata ajan kulkua sekuntiviisarista, joka heilahtaa, kun aika päivittyy sekunnin välein. Kvartsikello toimii paristolla, jonka virta saa aikaan kvartsikiteen liikkeen.

 

Mietitkö, miten kvartsikoneistoa tulisi huoltaa?

Hyviä uutisia - kvartsikellon huoltaminen on todella helppoa. Riittää, että käyt vaihdattamassa kelloosi pariston, kun se näyttää jätättävän. Rannekellojen virrankulutus on sen verran vähäinen, että tavallisissa kvartsikelloissa patterin vaihtoväli on yleensä 1-3 vuotta.

 

Mekaanisen kellon huoltaminen

Automaattikello on kello, jossa on paristolla toimivan kvartsikoneiston sijaan mekaaninen automaattikoneisto. Mekaanisessa koneistossa on enemmän liikkuvia osia kuin kvartsikoneistossa, joten se on hieman monimutkaisempi. Automaattikellon hienous piileekin juuri tässä hienomekaniikassa.

 

Miten mekaanista kelloa huolletaan - entä mikä on mekaanisten kellojen huoltoväli?

Laadukas mekaaninen kello on oikein hoidettuna pitkäikäinen kumppani. Suosittelemme automaattikellon huoltamista asiansa osaavalla kellosepällä, sillä koneiston osat kuluvat ajan kanssa kuluvat. Myös öljyt on syytä vaihtaa tasaisin väliajoin - laadukas automaattirannekello muistuttaa huollon tarpeensa suhteen autoa.

Mikä sitten on mekaanisten kellojen huoltoväli, eli kuinka usein kello tulee huoltaa? Mekaaniselle kellolle suositellaan huoltoa yleensä 4-5 vuoden välein. Kellot ovat kuitenkin yksilöitä, minkä vuoksi sopivilla huoltoväleillä voi olla eroja. Myös kellojen altistuminen erilaisille olosuhteille, kuten kylmälle tai kuumalle, voi vaikuttaa huoltovälin tiheyteen.

Huomioithan, että laadukkainkaan mekaaninen rannekello ei kestä ihan mitä vain. Normaali varovaisuus ja kellon huoltaminen ovat avainasemassa pitkän iän takaamiseksi.

 

Rannekkeen vaihtaminen

Rannekkeen vaihtamisella saat helposti uutta ilmettä kelloosi ja pidennät näin myös kellosi käyttöikää. Rannekkeen materiaali vaikuttaa siihen, miten kellon ranneke kuluu mekaanisesti ajan saatossa. Metalliranneke on rannekkeista pitkäikäisin materiaalin kovuuden ansiosta. Nahkaranneke ja tekstiiliranneke tuntuvat taas kättä vasten pehmeämmiltä, mutta niiden kestävyys ei ole yhtä hyvä.

Puinen ranneke kestää hyvin käyttöä ja on miellyttävän tuntuinen iholla. Kuten kaikki luonnonmateriaalit, myös puinen ranneke elää ajan saatossa hieman käytön mukaan. Juuri puun yksilölliset ominaisuudet tekevät puisista rannekelloista niin haluttuja. Olemme käsitelleet rannekkeet puuöljyllä, jotta ne kestävät paremmin myös vaihtelevia olosuhteita.

 

Rannekellon säilytys

Uuden HAVU-rannekellon mukana tuleva puinen kellorasia on hyvä paikka säilyttää kelloa silloin, kun asuste ei ole ranteessa. Kelloharrastajat suosivat yleensä kelloille tarkoitettuja tyylikkäitä säilytyslaatikoita, joihin mahtuu helposti kymmenen erilaista kelloa. Kellolaatikko myös suojaa kelloa pölyltä. Suosittelemme säilyttämään kelloa turvallisesti, jotta välttyisit ikäviltä vahingoilta, kuten tahattomilta kolhuilta tai putoamisilta.